Glamorous Wedding HairstylesВсяка булка иска да е най-красива на сватбата си – нали това е най-важния ден в живота и. Цялото внимание на тържеството ще бъде съсредоточено върху младоженците, те ще участват във всички ритуали, ще приемат подаръци от гостите, и камерите и фотоапаратите няма да пропуснат нито една дреболия, затова те трябва да изглеждат перфектно.

Развълнуваната булка се готви за най-важния момент – сватбата. За да бъде булката неотразима, е необходимо внимателно да се обмисли целия образ – роклята, прическата, грима, маникюра, аксесоарите, букета, затова е най-добре да не рискувате, а да се доверите на професионален фризьор и гримьор, които ще ви направят булчинската прическа и грим.

Трябва да имате предвид, че булчинската прическа и грим в деня на тържеството ще заемат от два (грим и прическа за къса коса), до четири часа (грим и прическа за дълга коса).  

Гримът

Не само булчинската рокля, но и грима трябва да показват, че сте кралицата на празника. За гримирането няма никакви правила, от съществено значение е само външността на човека. Но е добре предварително да обмислите всички елементи, да изберете цветовата гама. Не трябва да се забравя факта, че красотата на всяка жена е индивидуална, а декоративната козметика трябва да подчертава тази красота. Гримът на булката трябва да е лек, изящен и задължително да подчертава стила на роклята и прическата. А тъй като тържественото събитие ще бъде заснето с фото- и видеокамери, при естествено и изкуствено осветление, трябва да се доверите на професионалисти, които професионално ще ви помогнат да подберете цветовете за грима, за да не се разочаровате после, когато разглеждате снимките и видеото.  

Пробния грим трябва да се направи по-рано, примерно – 3 седмици, за да може, ако случайно се появят проблеми с кожата, да ги решите. И на сватбата да бъдете идеална! Бъдете щастлива, чувствайте се най-красивата и бъдете себе си!


Прическата

Тъй като деня на Сватбата е особен ден, е най-важно да се чувствате отлично. Прическата ще направи образа ви завършен и ще подчертае вашата индивидуалност. При това сватбата е възможност, да проявите фантазия и да разнообразите и украсите прическата с най различни аксесоари – фиби, диадеми с кристали, украшения от изкуствени цветя и перли, естествени цветя, воал.  

Създаването на сватбената прическа е много отговорна и трудна работа, затова е добре месец-месец и половина преди сватбата, да се консултирате със специалист и да си запишете час. По-практично е да поканите фризьора вкъщи, за да се чувствате по-комфортно, и да не губите излишно време.

updo-wedding-hairstyle3При избора на прическа трябва да се имат пред вид особеностите на вашето лице, цвета на очите и косата, кожата. При това прическата трябва да изглежда хармонично с тоалета ви. Избора на стила зависи и от характера на церемонията. Например, за традицията венчание в църквата, прическата трябва да е максимално обикновена.  

Много е важно, когато си правите пробна прическа да сте с булчинската си рокля, за да може стилиста ясно да си представи вашия образ. За пробната прическа трябва да се подготвите предварително. Добре е да поговорите с няколко стилиста, да се срещнете с тях лично и да чуете техните предложения, как ви виждат в образа на булка и каква прическа предлагат да ви направят. Най-добрата характеристика е, когато фризьора предлага прическа, която допада на вашия вкус и стил. Добре е да вземете и най-добрата си приятелка, която ще може да оцени прическата, погледната от страни.  

Ако сте решили да направите прическата самостоятелно, не забравяйте, че трябва да фиксирате всеки етап от прическата. Обикновено булчинската прическа отнема между 40мин до 1час, но това зависи от дължината на косата и сложността на прическата.  

И, след като е настъпил дългоочаквания момент, направени са всички приготовления и довършителни щрихи, е дошло времето да се насладите на резултата на подготовката и нека всички наоколо се възхищават на красотата и съвършенството ви!